tiistai 16. joulukuuta 2014

To do list - mitä on tehtävälistalla

Pahoittelut heti alkuun pitkästä hiljaisuudesta, tässä hiljaisuudessa ollaan pikkaisen saatu asuntoa koskevia asioita eteenpäin. Viimeiset pari viikkoa ovat olleet aika kiireisiä, toisen tytön sairaalapäivien takia. Ollaan hypätty useana päivänä Seinäjoen keskussairaalassa ja pikainen reissu tehtiin TAYS:siinkin, kun käytiin keskustelemassa tulevasta leikkauksesta. Mutta ne hommat jääkööt täältä blogista pois, keskitytään täällä remontointiin ja sisutukseen. :)

Ajattelin nyt hieman listata asioita, mitä asunnolla olisi tarkoitus rempata.Olohuone
-Parkettilattian hionta ja lakkaus (ammattilainen)
-Tapetointi tai maalaus
-Ilmalämpöpumpun asennus (ammattilainen), joko nyt tai myöhemmin

Keittiö & ruokailutila
-Parkettilattioiden hionta & lakkaus
-Tapetointi tai maalaus
-Keittiön ovien vaihto
-Välitilan ja pöytätasojen tuunaus/vaihto

Kuraeteinen & eteistila
-Laatoitus
-Tapetointi tai maalaus

Tyttöjen huone
-Laminaatin tai parketin asennus
-Vaatekaapin poisto
-Maalaus tai tapetointi

Vanhempien makuuhuone
-Laminaatin tai parketin asennus
-Maalaus tai tapetointi
-Tehosteseinä laminaatista

Kylpyhuone
-Muovisen suihkuseinän poisto (ruma!)
-Kylppärin kaapin ovien tuunaaminen dc-fix:illä

Siinä nyt hieman listaa, tänään sain hieman asioita eteenpäin ja nyt on rakennuttaja tiedossa, joka tulee heti tammikuun alussa tekemään lattialle tarvittavat toimenpiteet. Kerron sitten tarkemmin näistä kustannusarviota, kun ne ovat tiedossa.

Keittiön kaapin ovet otetaan 110% Seinäjoen keittiötukusta, josta otimme myös edellisen keittiömme. Katsotaan otetaanko samalla myös uudet pöytätasot ja välitilaan joku muu ratkaisu, kuin kaakeli. Toinen vaihtoehto on tuunata välitila ja pöytätasot.

Kylppärissä aion tehdä pienen freesauksen kaapin oville dc-fix kalvolla. Kylppäri on remontoitu noin 10 vuotta sitten, joten siihen ei olla koskemassa sen suuremmin. Ihan kivan näköinen se on, joten rempataan se sitten joskus tulevaisuudessa. Nyt ajattelin kuitenkin päällystää siniset kaapin ovet, varmaankin valkoisella dc-fixillä. Samalla poistetaan myös hirvittävän ruma muovinen suihkuseinä. Tilalle laitetaan sitten hetkellisesti suihkuverho tai hommataan heti uusi lasinen suihkunurkkaus.

Meidän makkariin on tarkoitus toteuttaa laminaatista tehosteseinä, tyttöjen huoneesseen ollaan alunperin katseltu valkoista tapettia, jossa on beigeä tähtikuviota.

Mutta palataan näihin taas sitten lähempänä, mukavaa joulunodotusta kaikille <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti